Ολα τα χρησιμοποιείς και σε χρησιμοποιούν.
Να είσαι χρηστικός και να φθείρεσαι όπως ορίζει
η φύση σου. Να είσαι δοτικός. Κανείς δε μπορεί να
σου πάρει τίποτα, μόνο τη γεύση σου. Οσο περισσότερο
δίνεσαι, τόσο υπάρχεις. Οσο αφήνεσαι, τόσο μεγαλώνεις.
...Ολα είναι μικρά και περαστικά. Μόνο ένα είναι μεγάλο.
Το νόημα τους..
Λιώσε, πριν μορφοποιηθείς. Τίποτα δε σου ανήκει.
Μόνο το ταξίδι.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ


ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Το γνήσιο προϊόν βασίζεται στο ελαιόλαδο . Προσοχή: Χωρίς το σαφράν οι αφροδισιακές ιδιότητες μπορεί να είναι από αδύναμες μέχρι ανύπαρκτες.


Υλικά:

150 γρ. τυρί φέτα (από άλμη) κομματιασμένο
1 κεφάλι και 1 σκελίδα σκόρδο
2 γρ. βασιλικός φρέσκος (6 4-εκ. φύλλα) ή 2 γρ φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
50 γρ. κουκουνάρια
1/2 - 1 κουταλάκι σαφράν (προαιρ.)
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή 3 κουταλιές creme fraiche (ξινή κρέμα)


Εκτέλεση

Αφαιρούμε τη φλούδα από το κεφάλι σκόρδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 175 oC. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την τυχόν φλούδα που απέμεινε. Πρέπει να είναι περίπου 25 γρ. ψημένο σκόρδο με κρεμώδη υφή.
Μουσκεύουμε το σαφράν στο χυμό λεμονιού για 30 λεπτά τουλάχιστο.

Λιώνουμε στο μπλέντερ τη φέτα, το ψητό σκόρδο, την ωμή σκελίδα σκόρδου, τα φύλλα βασιλικού ή κόλιαντρου και το χυμό λεμονιού με το σαφράν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή την creme fraiche, ώστε να πάρουμε μια ομοιόμορφη, κρεμώδη υφή.



ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Υλικά:
Μερίδες 2

50 γρ. φιλέτα από αντσούγες αλμυρές
50 ml ελαιόλαδο
κόκκινες πιπερίτσες τσίλι κομμένες
250 γρ. τομάτες ξεφλουδισμένες από κονσέρβα
50 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, κομμένες
1 κουταλάκι ντοματοπολτό
250 γρ. μακαρόνι ή μπουκατίνι
αλάτι


Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πιπερίτσες και τις αντσούγες στο ελαιόλαδο, πιέζοντας τις αντσούγες με ένα πιρούνι για να τις κομματιάσουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το ντοματοπολτό, αναμιγνύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στη Βενετία του 17ου αιώνα, τα μακαρόνι ήταν νιόκι. Επειδή όμως η συνταγή είναι Ναπολιτάνικη, φαίνεται ότι μάλλον πρόκειται για μακαρόνι.




ΣΧΕΤΙΚΑ


«Μετανιώνω για τα νόστιμα φαγητά που έκανα πέρα από φιλαρέσκεια, τόσο όσο λυπάμαι για τις ευκαιρίες να κάνω ερωτά που άφησα να περάσουν, παρ' όλο που η σεξουαλικότητα είναι συστατικό της καλής υγείας, εμπνέει τη δημιουργία και είναι μέρος του δρόμου της ψυχής».

Μαζί με την Ιζαμπέλ Αλιέντε... αφιερώνουμε τα αφροδισιακά μυστικά «στους παιχνιδιάρηδες εραστές, στους τρομαγμένους άντρες και στις μελαγχολικές γυναίκες»!

Ήλιος, θάλασσα, διακοπές, έρωτας! Σκηνικό ιδανικό για περιπλανηθεί στην ερωτική σαγήνη. Ετοιμάζοντας όμως τις βαλίτσες σας πάρτε μαζί τα πολύτιμα αφροδισιακά μυστικά των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Αιγυπτίων, των Αράβων, των Ασιατών και διάσημων εραστών όπως ο Καζανόβας και ο Δον Ζουάν. Η προοπτική μεγαλύτερων επιδόσεων, αντοχών, ευχαρίστησης συγκινούσε κάθε λαό, που αναζητούσε ερωτικά ελιξίρια και σε γαστρονομικές συνταγές.



Αρχαιοελληνικά διεγερτικά
Οι γνώσεις και η εμπειρία των αρχαίων Ελλήνων για τις τροφές και τα βότανα που μπορούσαν να διεγείρουν τον ερωτισμό και να ερεθίζουν τη φαντασία είναι μοναδικής αξίας. Διάσημοι γιατροί, αλχημιστές, φιλόσοφοι καθώς και οι εταίρες -λόγω επαγγέλματος- επένδυαν σε αυτά συστηματικά!

Βολβοί: Περίφημα αφροδισιακά για τους άνδρες θεωρούνταν όλοι γενικά οι βολβοί (σκόρδο, κρεμμύδι, παντζάρι κ.λ.π.) και ειδικά οι πικρούτσικοι. Τους χρησιμοποιούσαν για την ευνοϊκή τους επίδραση στη σεξουαλική ορμή, μαγειρεύονταν με ποικίλους τρόπους, συνδυάζονταν με αφροδισιακές σάλτσες που περιείχαν μέλι, σουσάμι κ.ά. και καταναλώνονταν μετά μανίας. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ξέναρχος, «ο βραστός βολβός, τέκνο της γης και σύνοικος της Δήμητρας... ευνοεί το αφροδίσιο πάθος σε όλους όσους αγαπούν».

Μανιτάρια: Πολλά από αυτά θεωρούνταν από τους Έλληνες εξαιρετικής ποιότητας αφροδισιακά. Πίστευαν ότι η συχνή κατανάλωση τους ευνοούσε τις σεξουαλικές επιδόσεις, και κυρίως οι τρούφες με το εξαιρετικό τους άρωμα που ευαισθητοποιεί το δέρμα κατά το άγγιγμα.

Σύκο: Έχετε σκεφτεί την ομοιότητα ενός ανοιχτού σύκου και αιδοίου; Γι' αυτό παραδοσιακά θεωρείται διεγερτικό, και μάλιστα στην Ελλάδα πραγματοποιούσαν μια συνουσιακή τελετουργία κατά την οποία το σύκο είχε τιμητική θέση. Η κίνηση ενός άνδρα να ανοίξει ένα σύκο και να το φάει μπροστά στην ερωμένη του είναι μια αισθησιακή πράξη. Πάρτε λοιπόν φρέσκα μαύρα σύκα, σερβίρετε τα σε ένα μπολ με δροσερό νερό και φάτε τα οπωσδήποτε με τα δάχτυλα.

Μέλι: Μόνο του ή μαζί με σουσάμι είχε τη φήμη εξαίσιου αφροδισιακού, καταναλωνόταν ευρέως και ήταν βασικό συστατικό στις αρχαιοελληνικές σαλάτες! Επίσης, στην αρχαία Αίγυπτο βασίζονταν σε αυτό ορισμένα φάρμακα για τη θεραπεία της στειρότητας ή της ανικανότητας. Τέλος, το mead (ένα ρόφημα από μέλι, νερό και μαγιά) χρησιμοποιούνταν ακόμη και στο Μεσαίωνα με στόχο την αποπλάνηση!

Σέλινο: Από τα λίγα αφροδισιακά που στοχεύουν κυρίως στη σεξουαλική διέγερση των γυναικών και η χρήση του ως τέτοιου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Υπάρχει μάλιστα ένας θρύλος σύμφωνα με τον οποίο το ερωτικό φίλτρο του Τριστάνου και της Ιζόλδης περιείχε άφθονο σέλινο, που φαίνεται να αυξάνει την ερωτική έξαψη κυρίως γιατί περιέχει μια ισχυρή ανδρική ορμόνη που, όταν απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, κάνει τους άνδρες ακαταμάχητους. Για πιο συγκλονιστικά αποτελέσματα προτιμήστε τους σπόρους του σέλινου, με τους οποίους μπορείτε να νοστιμίσετε τις σαλάτες σας ή απλώς να τους βράσετε δημιουργώντας ένα εξαιρετικά «ερωτικό» αφέψημα.

Γλυκάνισο: Οι Έλληνες πίστευαν πως η χρήση του στο μαγείρεμα και το πιπίλισμα των σπόρων του αυξάνει την επιθυμία.

Μαϊντανός: Από την εποχή του Ιπποκράτη χρησιμοποιούνταν ως αφροδισιακό και φάρμακο για τη βελτίωση της υγείας.

Ξηροί καρποί: Ειδικά τα αμύγδαλα αποτελούν σύμβολο γονιμότητας εδώ και αιώνες, ενώ το άρωμα τους πιστεύεται ότι ενισχύει το σεξουαλικό πάθος στις γυναίκες. Εξίσου ευεργετικά θεωρούνται και τα γλυκά με αμυγδαλόψιχα (αμυγδαλωτά ή μάρσιπαν σε σχήμα φρούτων). Ωστόσο άλλοι καιροί, άλλες αντιλήψεις. Και παρά τις όποιες αντιρρήσεις μας, οι αρχαίοι συνιστούσαν ακόμη:

Σκόρδο: Από την αρχαιότητα έχει τη φήμη του ερωτικού, αναζωογονητικού, θεραπευτικού αλλά και εξαιρετικά δραστικού φυτού κατά της βασκανίας και της μαγείας. Ως αφροδισιακό ήταν δημοφιλές ήδη από την εποχή του Ομήρου και για τον ίδιο λόγο το τιμούσαν δεόντως οι Αιγύπτιοι, οι Ρωμαίοι, οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες. Οι Έλληνες έτρωγαν σκόρδο καθημερινά τόσο με ψωμί όσο και μέσα σε σαλάτες. Συνήθιζαν ακόμη να το χορηγούν ως δυναμωτικό στους αθλητές των Ολυμπιακών, ενώ και οι κατασκευαστές των πυραμίδων στην Αίγυπτο κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες.

Κρεμμύδι: Θεωρούνταν ιδιαίτερα ισχυρό αφροδισιακό και επιπλέον θεραπευτικό. Το συναντάμε επίσης σε ινδουιστικά κείμενα για την τέχνη του έρωτα, ενώ στην εποχή των Φαραώ οι άγαμοι ιερείς απαγορευόταν να τρώνε κρεμμύδι για να αποφύγουν ερωτική έξαψη. Στη Γαλλία σέρβιραν στους νεόνυμφους μετά την πρώτη νύχτα κρεμμυδόσουπα για να ανακτήσουν τη λίμπιντο τους.

Φακές: Ο Ιπποκράτης τις συνιστούσε στους άνδρες που ήθελαν να αυξήσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, ειδικότερα καθώς περνούσαν τα χρόνια. Τις απόψεις του ενστερνίστηκε και ο Αριστοτέλης, ο οποίος πίστευε πως τα αφροδισιακά οφέλη τους ενισχύονταν θεαματικά όταν μαγειρεύονταν με σαφράν, που έχει την ικανότητα να εντείνει τον αισθησιασμό. Ο ίδιος πίστευε πως τεκνοποίησε σε μεγάλη ηλικία χάρη στις φακές!

Φασολάδα: Κατά τον Πλούταρχο, η φασολάδα συνδυασμένη με ζαφορά ενδυναμώνει τη σεξουαλική ορμή και την ερωτική διάθεση.

Φαλλικά σύμβολα!
Ορισμένα λαχανικά κέρδισαν τη φήμη των αφροδισιακών λόγω του σχήματος τους που παραπέμπει στο φαλλό.

Καρότα: Από την αρχαιότητα θεωρούνται διεγερτικά για τους άνδρες, γιατί το φαλλικό τους σχήμα έχει συσχετιστεί με τη στύση. Μάλιστα πολλοί δυτικοευρωπαίοι βασιλείς τα χρησιμοποιούσαν με στόχο την αποπλάνηση.

Αγγούρια: Εκτός από το σχήμα τους, έρευνα του Chicago Smell and Taste Treatment and Research Foundation έδειξε ότι οι γυναίκες ερεθίζονται ακόμη και με τη μυρωδιά τους.

Πράσο: Το σκανδαλιστικό σχήμα του είναι πιθανότατα η αιτία που τόσο στην Αίγυπτο από τα πρώτα χρόνια της βιβλικής ιστορίας όσο και στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν ικανό να προκαλέσει σεξουαλική διέγερση.

Σπαράγγια: Βραστά ή μαγειρεμένα στον ατμό και αν μάλιστα καταναλωθούν για τρεις συνεχόμενες ήμερες, όπως συνιστούν οι χορτοφάγοι, έχουν συγκλονιστικά αποτελέσματα.

AΡΘΡΟ ΑΠΟ TO MY WORLD

1 σχόλιο:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνταγή και πληροφορίες. Θα κάνω δοκιμή και θα ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους/νες. Ελπίζω βέβαια να υπάρχουν ακόμη οι περί έρωτος ενδιαφερόμενοι/νες ακόμη ε; ΟΧΙ μόνο ΔΝΤ