Ολα τα χρησιμοποιείς και σε χρησιμοποιούν.
Να είσαι χρηστικός και να φθείρεσαι όπως ορίζει
η φύση σου. Να είσαι δοτικός. Κανείς δε μπορεί να
σου πάρει τίποτα, μόνο τη γεύση σου. Οσο περισσότερο
δίνεσαι, τόσο υπάρχεις. Οσο αφήνεσαι, τόσο μεγαλώνεις.
...Ολα είναι μικρά και περαστικά. Μόνο ένα είναι μεγάλο.
Το νόημα τους..
Λιώσε, πριν μορφοποιηθείς. Τίποτα δε σου ανήκει.
Μόνο το ταξίδι.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Ο αστρονόμος Annibale De Gasparis ήταν εκείνος που ανακάλυψε στις 17 Μαρτίου του 1851 τον αστεροειδή Ψυχή, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στον Άρη και τον Δία και έχει διάμετρο 240 χιλιόμετρα. Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι Αμερικανοί αστρολόγοι Lehman και Morrison είχαν την ιδέα να αναλύσουν την επιρροή των αστεροειδών στη ζωή μας. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η Ψυχή κατέχει κυρίαρχη θέση στα ωροσκόπια των μέντιουμ και όλων όσοι διαθέτουν ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις τις οποίες χρησιμοποιούν πρακτικά, όπως οι χειρομάντες, οι ενορατικοί, οι αστρολόγοι αλλά και τα άτομα που ασχολούνται με θέματα... ψυχής, όπως οι ψυχολόγοι και οι ψυχαναλυτές.

Η επιρροή του αστεροειδούς έχει μελετηθεί επίσης και στη συναστρία ανάμεσα σε συζύγους ή συντρόφους. Όταν η Ψυχή στο ωροσκόπιο του ενός σχηματίζει αρμονική όψη με το ωροσκόπιο του άλλου συντρόφου, μπορούμε να προβλέψουμε ότι υπάρχει ανάμεσα στα δυο αυτά άτομα μια ισχυρή νοητική σχέση, που μπορεί να εκφραστεί μέσα από την τηλεπάθεια.

Στο ωροσκόπιό μας ο αστεροειδής Ψυχή δείχνει το βαθμό ευαισθησίας με τον οποίο αντιδρούμε στον εξωτερικό κόσμο, τις ικανότητες που έχουμε να προβλέψουμε ένα γεγονός, τη διαίσθηση και την προφητική ικανότητα. Κατέχει κυρίαρχη θέση στα ωροσκόπια των μέντιουμ και όλων όσοι διαθέτουν ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις τις οποίες χρησιμοποιούν πρακτικά, όπως οι χειρομάντες, οι ενορατικοί, οι αστρολόγοι αλλά και τα άτομα που ασχολούνται με θέματα… ψυχής, όπως οι ψυχολόγοι και οι ψυχαναλυτές.
Στη συναστρία, όταν η Ψυχή σχηματίζει αρμονικές όψεις, φανερώνει ανάμεσα στα άτομα μια ισχυρή νοητική σχέση, που μπορεί να εκφραστεί μέσα από την τηλεπάθεια.

Κριός
Ικανότητες μόνο για εσάς. Οι μεταφυσικές σας ικανότητες είναι σε λανθάνουσα κατάσταση. Εμφανίζονται μόνο περιστασιακά, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε μπροστά σε κάποια κρίσιμη καμπή της ζωής σας και χρειάζεται να κάνετε σημαντικές επιλογές. Μια απόφαση που αφορά αποκλειστικά εσάς και σας επηρεάζει απόλυτα, ένα συναίσθημα, η επιλογή ενός επαγγέλματος, μια αλλαγή τόπου διαμονής. Η σωστή λύση αναδύεται από το υποσυνείδητο στο συνειδητό νου και σας βοηθάει να διορθώσετε την πορεία της ζωής σας, παίρνοντας τη σωστή κατεύθυνση. Προσοχή: οι ικανότητές σας αφορούν τη δική σας προσωπική ζωή. Σε ό,τι έχει σχέση με τρίτους μην πάρετε την ευθύνη να τους συμβουλέψετε διαισθητικά, γιατί το πιθανότερο είναι να πέσετε έξω.

Ταύρος
Προτιμάτε τη λογική Πιστεύετε στις μεταφυσικές ικανότητες, στην τηλεπάθεια, στην ενόραση, μόνο αν έχετε αποδείξεις και χειροπιαστά στοιχεία. Διαφορετικά είστε τόσο σκεπτικιστές, που το πιθανότερο είναι να δώσετε λογικές και ορθολογιστικές εξηγήσεις, ακόμα και στις πιο τρανταχτές αποδείξεις. Κι όμως, ακόμα και σ’ εσάς μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή να ακούσετε μηνύματα από το υποσυνείδητο που θα σας καταπλήξουν με την ακρίβειά τους και που αργότερα θα συνειδητοποιήσετε ότι ήταν προαισθήματα σχετικά με προσωπικά ή επαγγελματικά θέματα που σας απασχολούν. Η διαίσθησή σας συχνά αποδεικνύεται σωστή, όχι μόνο στην επιλογή του συντρόφου, αλλά και στα επενδυτικά ή οικονομικά προγράμματα.

Δίδυμοι
Έχετε τηλεπαθητικές δυνάμεις Έχετε μια έντονη προδιάθεση στην τηλεπάθεια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μέσα επικοινωνίας. Συχνά όταν χτυπάει το τηλέφωνο μαντεύετε σωστά ποιος είναι που σας καλεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτεστε έντονα κάποιον τον οποίο έχετε καιρό να δείτε και μέσα σε λίγες μέρες τον συναντάτε τυχαία στο δρόμο ή μαθαίνετε κάποια είδηση που τον αφορά. Αυτό δεν σας εκπλήσσει ιδιαίτερα, από τη στιγμή που μέσα σας ήδη το περιμένατε. Ένας ισχυρός ψυχικός δεσμός σάς συνδέει με τα συγγενικά πρόσωπα, ιδιαίτερα με τα αδέλφια με τα οποία ζείτε μαζί. Ακόμα κι όταν βρίσκεστε μακριά, συμμερίζεστε ολόψυχα τις χαρές και τις λύπες τους.

Καρκίνος
Έμφυτη διαισθητική ικανότητα Στο ζώδιο των «παιδιών της Σελήνης» ο αστεροειδής παραμένει μονάχα λίγες εβδομάδες κάθε πέντε χρόνια. Αυτή η σύντομη παραμονή του σας χαρίζει μια σπάνια, όσο και εξαιρετική ψυχική ευελιξία και μια έμφυτη διαισθητική ικανότητα που μπορείτε να ενισχύσετε με τη βοήθεια ενός ειδικού σε θέματα παραψυχολογίας ή διαβάζοντας σχετικά με την αυτόματη γραφή. Πιάνοντας στα χέρια σας την πένα, αφήστε τη να ακολουθήσει τα υποσυνείδητα μηνύματα, τα οποία πιθανότατα είναι προβλέψεις ή πολύτιμες συμβουλές από την άλλη διάσταση. Αποφύγετε τις πνευματιστικές συνεδρίες, που ίσως αποδειχτούν τραυματικές εμπειρίες για ένα άτομο με τη δική σας ευαισθησία. Στη διάρκεια της ζωής σας ίσως να έχετε προαισθήματα σχετικά με γεγονότα που αφορούν την οικογένειά σας ή ακόμα και πολιτικές εξελίξεις.

Λέων
Μεταφυσική επικοινωνία με τα παιδιά σας Η μεταφυσική σχέση που σας ενώνει με τα παιδιά σας σας επιτρέπει να διαισθανθείτε ανά πάσα στιγμή αν είναι καλά ή αν περνούν μια δύσκολη φάση η οποία δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί. Είστε ξεχωριστοί γονείς, γιατί αυτή η εσωτερική φωνή σάς υπαγορεύει πού, πότε και πώς να προσφέρετε συμβουλές και υποστήριξη στα παιδιά σας. Αν όμως δεν έχετε παιδιά; Οι ικανότητές σας τότε θα σας βοηθήσουν να νιώσετε πολύ κοντά σε όσους αγαπάτε βαθιά, ακόμα και έξω από τον οικογενειακό κύκλο. Στη διάρκεια της ζωής σας ακολουθήστε πάντα τη διαίσθησή σας, ιδιαίτερα στα οικονομικά θέματα.

Παρθένος
Σας καθοδηγεί μια ιδιαίτερη αντίληψη Συχνά μπορεί να σας συμβεί να αντιληφθείτε κάτι υπεραισθητικά και να έχετε ένα προαίσθημα ειδικά σε θέματα υγείας, δικά σας και των άλλων. Όταν κάτι δεν πάει καλά, εσείς το «μυρίζετε» στον αέρα, ακόμα και όταν όλα δείχνουν ήρεμα. Ίσως ανακαλύψετε μια μέρα ότι έχετε έμφυτη την ικανότητα της διάγνωσης: μη φοβάστε αυτή τη δύναμή σας, γιατί έχει καλό σκοπό. Με μια σωστή πρόληψη αποφεύγονται πολλά προβλήματα υγείας, ένα έγκαιρο τσεκάπ μπορεί να διώξει τους φόβους και τις αμφιβολίες ή να έχει ως αποτέλεσμα την επιλογή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Στη ζωή σας ίσως τύχει να επικοινωνήσετε τηλεπαθητικά με κατοικίδια ζώα, ιδιαίτερα με τις γάτες, πλάσματα με έντονο το μεταφυσικό στοιχείο.

Ζυγός
Ψυχική επικοινωνία με το ταίρι σας Στην περίπτωση του δικού σας ζωδίου γενικά τις περισσότερες φορές βιώνετε στη σχέση με τον/τη σύντροφό σας τα φαινόμενα τηλεπάθειας και λεπτής ψυχικής επικοινωνίας. Ακόμα και σε περιπτώσεις που η σχέση δεν ήταν από τις καλύτερες, εσείς οι ίδιοι θα έχετε μείνει κατάπληκτοι από την ικανότητά σας να διαβάζετε τη σκέψη του άλλου. Η βαθιά γνώση και η μακροχρόνια συμβίωση δημιουργούν μια πολύ ισχυρή μεταφυσική επικοινωνία. Εκτός από την ικανότητα που έχετε να διαισθάνεστε αμέσως την ψυχική διάθεση του/της συντρόφου σας, ίσως τύχει κάποια φορά να κάνετε και κάποια πρόβλεψη σχετικά με το μέλλον της σχέσης σας. Αν δεν είστε παντρεμένοι, η διαίσθηση θα σας βοηθήσει στις σχέσεις με τα άτομα που ερωτεύεστε ή με τους συναδέλφους.

Σκορπιός
Εμπιστευτείτε τα όνειρα Έχετε ισχυρή προδιάθεση στις ψυχικές ικανότητες. Κάθε νύχτα το «αστρικό σώμα» των ανθρώπων αποχωρίζεται το υλικό σώμα και αναζητά μυστηριώδεις αλήθειες στην αστρική διάσταση του σύμπαντος. Ο ονειρικός κόσμος μπορεί να αποτελέσει για εσάς μια ευκαιρία για εσωτερική ανάπτυξη αλλά και μια πολύτιμη πηγή γνώσεων. Στα όνειρά σας, αν μάθετε να τα ερμηνεύετε σωστά, θα βρείτε συμβουλές και προτάσεις ανεκτίμητης αξίας, που θα σας καθοδηγήσουν στην πορεία της ζωής σας. Από προτροπές στη δράση μέχρι προειδοποιήσεις για επικείμενους κινδύνους, μέχρι ενδείξεις σχετικά με την ειλικρίνεια των ανθρώπων γύρω σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε ακόμα να ερμηνεύσετε τα όνειρά σας σύμφωνα με την αριθμολογία για να παίξετε αριθμούς στο λόττο.

Τοξότης
Ταγμένοι στη μετεμψύχωση Η θέση της Ψυχής σ’ αυτό το ζώδιο δείχνει μια έντονη έλξη για τα μεταφυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με τη μετεμψύχωση. Σίγουρα θα σας έχει τύχει, ενώ περπατάτε στο δρόμο σε κάποιο μέρος που επισκέπτεστε για πρώτη φορά, να νιώσετε ότι το γνωρίζετε ήδη: μερικές φορές ξέρετε από πριν τι πρόκειται να δείτε. Αυτές οι εμπειρίες του «deja vu» είναι ακόμα πιθανότερο να σας συμβούν στο εξωτερικό. Ίσως το γεγονός να σας εκπλήσσει και να μην μπορείτε να δεχτείτε ότι γνωρίζετε αυτά τα μέρη από μια προηγούμενη ζωή σας. Δεν αποκλείεται όμως οι εμπειρίες αυτές να σας οδηγήσουν σε μια βαθύτερη αναζήτηση σχετικά με το θέμα.

Αιγόκερως
Καλλιεργήστε την πνευματική σας διάσταση Οι μεταφυσικές ικανότητες δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται στο αστρολογικό σας dna. Παρ’ όλα αυτά είναι πιθανό να είχατε κάποια στιγμή στο παρελθόν, ίσως στην παιδική ή την εφηβική ηλικία, κάποια προαισθήματα σχετικά με γεγονότα που σας επιβεβαιώθηκαν αργότερα, στον επαγγελματικό τομέα, στη σταδιοδρομία ή στις σπουδές. Να είναι μια απλή σύμπτωση; Τίποτα δεν αποκλείεται φυσικά, αλλά μπορείτε να απορρίψετε την πιθανότητα του προαισθήματος; Οι γονείς των παιδιών που έχουν την Ψυχή στον Αιγόκερω πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα αυθόρμητα λόγια τους, που ίσως να αποκαλύπτουν το πραγματικό τους ταλέντο ή κάλεσμα στη ζωή. Η Ψυχή χαρίζει σ’ αυτούς τους ανθρώπους μια έντονη πνευματική και μυστικιστική κλίση.

Υδροχόος
Η διαίσθηση υπερισχύει Ο αστεροειδής Ψυχή παραμένει σ’ αυτό το ζώδιο περίπου δέκα μήνες κάθε πέντε χρόνια. Γενικά αυτή η θέση δείχνει μια τάση σε προαισθήματα που αφορούν κοντινά σας πρόσωπα αλλά και όλους όσοι συνδέονται μαζί σας λόγω κοινής ιδεολογίας και πνευματικών αναζητήσεων. Η διαίσθηση σας οδηγεί να καταλάβετε όσα εκείνοι δεν μπορούν να εκφράσουν με τα λόγια και αυτό σας δίνει μεγάλη ικανοποίηση, γιατί δίνετε μεγάλη σημασία στις αρμονικές φιλικές σχέσεις. Στα άτομα με ταλέντο στη μουσική, τη ζωγραφική, τη συγγραφή, η Ψυχή στον Υδροχόο μπορεί να χαρίσει ένα ρόλο πρωτοπόρου.

Ιχθύες
Έχετε το χάρισμα της θεραπείας. Η θέση αυτή του αστεροειδούς είναι αρκετά σπάνια, αν σκεφτούμε ότι παραμένει στο ζώδιο των Ιχθύων μόνο δυο μήνες κάθε πέντε χρόνια. Σπάνιο επίσης το μεταφυσικό χάρισμα που προσφέρει: την ικανότητα να αντιλαμβάνεστε διαισθητικά το σωματικό ή τον ψυχικό πόνο των άλλων. Αυτό το γεγονός ενεργοποιεί τον έντονο αλτρουισμό σας και καταφέρνετε σχεδόν πάντα να δίνετε παρηγοριά σε όλους εκείνους που τη χρειάζονται και να νιώθετε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι όταν βλέπετε ότι οι άλλοι ωφελούνται. Είναι πιθανό να ανακαλύψετε ότι διαθέτετε και θεραπευτικές ικανότητες και ότι με την εναπόθεση των χεριών μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: