Ολα τα χρησιμοποιείς και σε χρησιμοποιούν.
Να είσαι χρηστικός και να φθείρεσαι όπως ορίζει
η φύση σου. Να είσαι δοτικός. Κανείς δε μπορεί να
σου πάρει τίποτα, μόνο τη γεύση σου. Οσο περισσότερο
δίνεσαι, τόσο υπάρχεις. Οσο αφήνεσαι, τόσο μεγαλώνεις.
...Ολα είναι μικρά και περαστικά. Μόνο ένα είναι μεγάλο.
Το νόημα τους..
Λιώσε, πριν μορφοποιηθείς. Τίποτα δε σου ανήκει.
Μόνο το ταξίδι.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΩΝ ΚΡΑΝΙΩΝ


Η ιστορια των κρυστάλλινων κρανίων παρουσιαζει ενα εξαιρετικο ενδιαφερον. Οι πληροφοριες για την υπαρξη κάποιων κρανιων (ελάχιστων) αρχιζουν απο το 1860, ωστοσο ηταν μετα τον Β' Παγκόσμιο Πολεμο που αρχισαν να πληθαίνουν οι φημες για την υπαρξη περισσότερων. Οι πληροφορίες παρέμεναν σε περιορισμενο ιδιωτικο κυκλο, κυριως αναμεσα στις οικογενειες και τα ατομα που κατειχαν τα κρανια, και που λογω των κοινωνικων συνθηκων που επικρατουσαν τοτε , δεν ηταν διατεθημενοι να τις μοιραστουν με περισσοτερο κοσμο. Παράλληλα, η πληθωρα κρυσταλλικων αντιγράφων των κρανιων εμποδιζε τις περαιτέρω ερευνες προκειμενου να βρεθουν και να μελετηθουν τα αυθεντικα κρανια. Εντελει ο ερευνητης Φ. Νικ Νοσερινο μαζι με 33 ερευνητικες ομαδες (αποτελουμενες απο μηχανικους, γιατρους, ανθρωπολογους και ειδικους ηλεκτρονικων υπολογιστων) καταφερε να βρει και να μελετησει καποια απο τα 8 αυθεντικα κρυσταλλινα κρανια, τα οποια χρονολογουνται πολυ παλιότερα απο τους Μάγια και τους Αζτέκους, ενω για αλλα συνελεξε καποιες πληροφοριες. Τα κρανια ειναι τα εξης:





1)Κρανίο των Παρισίων. Οι ερευνητες λενε οτι πιθανοτερα ειναι το πλεον αρχεγονο απο ολα τα κρανια. Ειναι απο κρυσταλλο χαλαζια , το στομα και τα δοντια δεν ειναι καλα σκαλισμενα, ενω στο πανω μερος του εχει ενα βαθουλωμα οπου αργοτερα τοποθετουσαν εναν χριστιανικο σταυρο. Εχει υψος 10,9 εκατοστα και ζυγιζει περιπου 2,50 κιλα. Εφθασε με μυστηριώση τροπο στο Μουσειο του Παρισίου πριν πολλα χρονια!







2)Το Βρετανικο Κρανιο ειναι και αυτο απο χαλαζια, περιπου στις διαστασεις του πρωτου κρανιου. Δεν εχει καλα σκαλισμενα δοντια και στομα, ενω εχει και μια ελαφρια εγκοπη (οπου οι ειδικοι λενε οτι υποδεικνυει το γεγονος οτι αυτος που το σκαλιζε καπου γλυστρισε). Δεν υπαρχουν πολλες λεπτομερειες για αυτο το κρανιο.





3) Το Κρανιο Μίτσελ-Χέτζες ειναι ενα τελειο σχεδον κρανιο σε φυσικο μεγεθος.Ειναι απο καθαρο κρυσταλλο χαλαζια, ενω η κατω σιαγονα μετακινειται. Ζυγιζει 5 κιλα, εχει υψος 13,18 εκ. -πλατος 12,38 εκ.-μηκος 20 εκ. Ανακαλυφθηκε το 1920 απο τον εξερευνητη και αρχαιολογο Φ.Α. Μίτσελ -Χετζες στην Βρετανικη Ονδουρα. Ο Νικ Νοσερινο αναφερει οτι ειναι ισως το πιο ισχυρο απο ολα τα κρανια που εχουν μεχρι στιγμης ανακαλυφθει, με καθαροτητα και τελειοτητα κατασκευης οι οποιες δεν μπορουν να αναπαραχθουν. Ο ιδιος αναφερει οτι μετα απο διαλογισμο με το κρανιο αυτο "φαινονταν να εμφανιζονται εικονες αρκετων και εξαιρετικα ανεπτυγμενων πολιτισμων, ενος που ζει στα βαθη της θαλασσας, ενος στο εσωτερικο της Γης και ενος αλλου που ερχεται εκτος Γης. Η γεωγραφικη αποψη του κοσμου εχει αλλαξει πολλες φορες...ενω καθε φορα που συνεβαινε μια τετοια αλλαγη, ειχαμε παρεμβασεις διαστημοπλοιων που μετακινουσαν ανθρωπους, τους οποιους ξαναφερναν οταν η Γη σταθεροποιοταν. Πολλοι εβγαιναν απο κατι που εμοιαζε με υποβρυχιες πολιτειες".







4)Το Κρανιο των Μάγια ειναι απο θαμπο κρυσταλλο χαλαζια.Εχει κυκλικες οδοντώσεις γυρω απο τα αυτια, ενω το πισω μερος του ειναι μακρουλο. Ζυγιζει 3,95 κιλα και λεγεται οτι ανακαλυφθηκε στην Γουατεμαλα το 1912. Κατα την διαρκεια διαλογισμου, λεγεται οτι "εμφανιζει κυριως τις ιδιες εικονες με το κρανιο Μιτσελ-Χετζες αλλά παρουσιαζει 3 μεγαλες γεωλογικες μεταβολες. Εμφανιζονται επισης εικονες ανθρωποθυσιων και πολεμοι στον αερα με διαστημικα σκαφη, καθως και οντα που ειναι ξενα προς την ιστορια της Γης".







5)Το Κρανίο Αμεθυστου μοιαζει στο σχημα και μεγεθος με το κρανιο των Μαγια, ειναι απο σκουροχρωμο αμεθυστο και ζυγιζει 3,64 κιλα. Αποδιδει περισσοτερο ηχους παρα εικονες,ενω η αισθηση οταν το πιανεις ειναι σαν να εισαι βαθια μεσα σε νερο. Λεγεται πως αντηχει την γλωσσα των δελφινιων.







6)Το Κρανίο των Ναϊτων ειναι απο χαλαζια, περιπου στο βαρος του κρανιου των Μάγια και πιθανον βρισκεται ακομα στα χερια καποιας μυστικης οργανωσης στη Γαλλια. Ονομαστηκε ετσι γιατι μετα απο διαλογισμο υπηρχαν εντονες εικονες σταυροφορων με τεραστιους κοκκινους σταυρους πανω στις πανοπλιες τους. Δεν υπαρχουν περαιτερω πληροφοριες ουτε δημοσιευματα για αυτο το κρανιο.







7)Το Κρανίο του Σαν Χοσε ειναι ενα βαθυκόκκινο κρανιο απο αμεθυστο που ζυγιζει περιπου 4 κιλα. Παρθηκε απο εναν ταφο του 9ου αιωνα στο Μεξικο, και προβαλλει εικονες μαχων και τελετουργικων διαφορων πολιτισμων (Τολτεκοι, Ινκας, Αζτεκοι, Μαγιας), ολοκληρες θυσιες και λεγεται οτι εχει κραδασμους "που νιωθεις τον θανατο".







8 )Το Κρανιο απο Ροζ Χαλαζια ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το Μιτσελ-Χετζες αλλα το ιδιο τελεια κατασκευασμενο, ενω δεν υπαρχουν περισσοτερες πληροφοριες για αυτο.







Οι ερευνητες συνοψιζουν στα εξης:



1. Τα κρανια πιθανοτατα ειναι πολυπλοκα κομπιουτερ

2.Ολα ειναι απο φυσικο κρυσταλλικο υλικο

3.Ολα ειναι αντιγραφα του ανθρωπινου κρανιου

4.Ολα εμφανιζουν σε εικονες κινησεις διαστημοπλοιων

5.Ολα εμφανιζουν εικονες πολιτισμων στα βαθη της Γης και της θαλασσας

6.Ολα προερχονται απο περιοχες του Μεξικο μεχρι το Περου

7. Ολα, εκτος απο το Μίτσελ-Χετζες, προερχονται απο ταφους ή ναους

8. Ολα μπορουν να ενεργοποιηθουν με την χρησιμοποιηση χρωματων και ηχων

9. Πιστευεται οι εν τελει τα κρανια ειναι 13 και οχι 8

10. Τα κρανια δεν μπορουν να αντιγραφουν στις διαστασεις που βρισκονται



Οι ερευνες συνεχιζονται αλλά συμπερασματα ασφαλη ακομα δεν εχουν βγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: