Ολα τα χρησιμοποιείς και σε χρησιμοποιούν.
Να είσαι χρηστικός και να φθείρεσαι όπως ορίζει
η φύση σου. Να είσαι δοτικός. Κανείς δε μπορεί να
σου πάρει τίποτα, μόνο τη γεύση σου. Οσο περισσότερο
δίνεσαι, τόσο υπάρχεις. Οσο αφήνεσαι, τόσο μεγαλώνεις.
...Ολα είναι μικρά και περαστικά. Μόνο ένα είναι μεγάλο.
Το νόημα τους..
Λιώσε, πριν μορφοποιηθείς. Τίποτα δε σου ανήκει.
Μόνο το ταξίδι.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΟ ΖΩΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΜΙΣΟ

ΚΡΙΟΣ

Σαν δυναμικό Κριάρι που....
 είσαι, πάντα αναζητάς την αναγνώριση και την πρωτιά.Η εμφάνισή σου είναι σούπερ και εκρηκτική, ποτέ σχεδόν δεν περνάς απαρατήρητος. Το ενδιαφέρον σου για την καριέρα σου είναι μερικές φορές υπερβολικό. Σου αρέσουν οι οπαδοί αλλά ποτέ δεν αλλάζεις πορεία για να τους προσελκύσεις. Λες αλήθειες, ενώ ξέρεις ότι πονάνε. Όμως, παρόλα αυτά, εσύ νοιώθεις ανικανοποίητος και μοναχικός. Ξέρεις πότε θα πεις «αντίο μοναξιά» και «καλημέρα στον έρωτα», όταν καταλάβεις ότι το πολικό σου ζώδιο που είναι ακριβώς απέναντι από σένα, ο ΖΥΓΟΣ, σε φλερτάρει για να το πλησιάσεις. Όταν πας κοντά, καταλαβαίνεις ότι επιτέλους βρήκες αυτό που έψαχνες πάντα στην ζωή σου. Για να το κρατήσεις, άλλαξε το «εγώ είμαι» σε «εμείς είμαστε». Πες τη γνώμη σου αλλά μάθε την κατανόηση και χρησιμοποίησε την ευγένεια. Άφησε την μοναχικότητα και την αδυναμία στην εργένικη ζωή. Απελευθερώσου από τον εγωισμό σου, γιατί τότε και μόνον τότε ζεις συντροφικά. Tά χρυσά κλειδιά τα κρατάς στα χέρια σου και μόλις μάθεις καλά το μάθημα του Ζυγού, η ευτυχία θα είναι κοντά σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Η πιο σταθερή θηλυκή παρουσία που υπάρχει είσαι εσύ
Η υλική ασφάλεια για σένα είναι το ιδανικό σου. Την αναζητάς παντού για αυτό λατρεύεις τα ακριβά ρούχα. Μερικές φορές αναγνωρίζεις μέσα σου τη δύναμη του Θεού και άλλες φορές την ψάχνεις μέσα στην Τέχνη. Ξέρεις ότι είσαι φιλήδονος αλλά δεν το παραδέχεσαι. Όταν νοιώσεις ανικανοποίητος, καλύτερα να ψάξεις για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου στο πολικό ζώδιο του ΣΚΟΡΠΙΟΥ που σε συμπληρώνει και σε φορτίζει με τον πιο δυνατό τρόπο. Γίνεσαι ακαταμάχητος. Ο αγαπημένος σου Σκορπιός θέλει δράση. Άλλαξε το παρελθόν σου και σπάσε τα καλούπια που σε περιορίζουν. Ζήσε τον απόλυτο έρωτα μέσα από το σεξουαλικό πάθος και ανέβασε στην επιφάνεια από τα βάθη της ψυχής σου τα πιο συνταρακτικά χρώματα. Μόνο τώρα νοιώθεις ότι υπάρχεις αληθινά. Δες την ζωή σου σαν το πιο σπάνιο λουλούδι της φύσης και μάθε να παίρνεις τη μυρωδιά του. Άνοιξε την καρδιά σου για να αντιληφθείς το υπερφυσικό που βρίσκεται πέρα από τον ορίζοντά σου γιατί τότε πραγματικά γίνεσαι ολοκληρωμένος. Τώρα ξέρεις που είναι το άλλο σου μισό: το κρύβει ένας Σκορπιός και εσύ επιτέλους το αναγνωρίζεις.
  
ΔΙΔΥΜΟΙ

Η εξυπνάδα σου είναι το διαβατήριο που ανοίγει όλες τις πόρτες.
Πάντα νέος και με στυλ. Είσαι συνέχεια ανήσυχος γιατί νοιώθεις ότι κινείσαι σε δύο επίπεδα. Έχεις μεγάλη προσαρμοστικότητα στις ανάγκες της στιγμής και αυτό σε κάνει απαραίτητο στους φίλους σου. Μερικές φορές νοιώθεις ότι ο άνεμος φυσάει προς όλες τις κατευθύνσεις για αυτό πιάνεις τον εαυτό σου να συμφωνεί με όλους και με όλα. Όμως κάπου μέσα σου πιστεύεις ότι θα βρεις την δική σου κατεύθυνση και θα αφοσιωθείς σε μια από τις δύο που ρέουν μέσα σου. Ο ΤΟΞΟΤΗΣ είναι αυτός που σε βοηθάει για να γίνεις ένα με τον εαυτό σου. Είναι το κρυφό σου ταίρι που το κουβαλάς μέσα σου και παντού. Φλερτάρεις μαζί του γιατί θέλεις να το κατακτήσεις. Γίνε η ίδια η αλήθεια για να ξεφύγεις από το διπλό ψέμα Μετέτρεψε την υποκρισία σε κατανόηση. Εξέλιξε την πληροφορία σε γνώση. Άφησε τις φτηνές διαμάχες και τα κουτσομπολιά μακριά από σένα. Λάτρεψε τα ταξίδια σαν δεύτερη φύση σου. Πίστεψε στον Θεό με όλη την δύναμη της ψυχής σου. Τώρα πια έχεις βρει το άλλο σου μισό και είσαι ολόκληρος και δυνατός.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο γλυκός και προστατευτικός Καρκίνος: μια ζεστή αγκαλιά για όλους
Θέλεις να προστατεύεις τους πάντες γύρω σου.  Δυναμικός και μόνιμα αναστατωμένος συναισθηματικά. Όταν βλέπεις τη θάλασσα, δημιουργείς. Μερικές φορές νοιώθεις μοναξιά και κλαίς. Ξέρεις βαθειά μέσα σου ότι έχεις χάσει ένα πολύτιμό σου κομμάτι που μοιάζει σαν εσένα και δεν ξέρεις που να το βρεις. Όπως περπατάς στην παραλία βλέπεις ένα παλιό μπουκάλι που επιπλέει και περιέχει ένα παλιό χαρτί. Νοιώθεις ότι το μήνυμα είναι για σένα. Το ανοίγεις και σε εκπλήσσει γιατί έχει οδηγίες πως να φτάσεις στο άλλο σου μισό που λέγεται ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ. Οι λέξεις που σε οδηγούν στον θησαυρό σου είναι «από μικρός γίνε μεγάλος», «πέταξε τα δεκανίκια και μη στηρίζεσαι στους άλλους για να γίνεις υπεύθυνος», «μην περιμένεις να λύσουν τα προβλήματα σου οι γονείς σου». «Δημιούργησε τη δική σου οικογένεια». «Βρες ένα πιο μεγάλο ιδανικό από την προσωπική σου ζωή». «Βγάλε τις φιλοδοξίες σου και μην ντρέπεσαι για αυτές». Επιτέλους, με αυτές τις λέξεις - κλειδιά φτάνεις στην δική σου μαγική πολιτεία που είναι η χώρα των θαυμάτων. Τώρα ξέρεις ότι η ευτυχία σου ανήκει.

ΛΕΩΝ

Είσαι γεννημένος ηθοποιός. Το κέντρο του κόσμου είσαι εσύ. Το ξέρεις και καμαρώνεις.
Θαυμάζουν την εμφάνισή σου και ιδιαίτερα τα μαλλιά σου. Έχεις ζεστασιά και μεγαλοψυχία. Πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου να είσαι πάνω σε μια σκηνή θεάτρου, το ταίρι σου όμως δεν έρχεται και αναρωτιέσαι «που να βρίσκεται άραγε»; Κάποιος σου ψιθυρίζει ότι για να το βρεις πρέπει να ταξιδέψεις πολύ μακριά πέρα από το δικό σου τόπο, στο άστρο του ΥΔΡΟΧΟΟΥ θα το ανακαλύψεις. Ρωτάς που είναι και σου λένε στο μέλλον. Μια φωνή που σε καθοδηγεί σου λέει φτιάξε μια ομάδα και βρες τους καλύτερους για να είναι οι φίλοι σου και έτσι θα φτάσεις πιο γρήγορα. Μην επιδιώκεις την μοναξιά. Φύγε από το μικρό Εγώ σου και μην βλέπεις τα πράγματα μόνο μέσα από εσένα. Μάθε να είσαι ευτυχισμένος και έξω από εσένα για να βρεις την αγάπη σου. Βλέπεις από μακριά ότι τα αφήνεις όλα πίσω σου και ότι είσαι πια μέρος του σύμπαντος. Χαμογελάς. Η ευτυχία έρχεται προς το μέρος σου, είναι το άλλο σου μισό!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είσαι πολύ γλυκός, λογικός αλλά και πρακτικός. Δεν παραβλέπεις ποτέ τίποτα.
Όλα τα έχεις τέλεια και τακτοποιημένα. Αγαπάς τους φίλους σου και τους βοηθάς. Τα λουλούδια και τα βότανα είναι η αδυναμία σου. Σου αρέσει να ζεις στην φύση και όταν περπατάς στο νερό, βλέπεις να καθρεφτίζεται κάποιος που σου μοιάζει. Κρύβεις το χάος και την ευαισθησία μέσα σου. Υπάρχει ένα κομμάτι μέσα σου που σου λέει να μείνεις μόνος. Όμως εσύ προσπαθείς και αναζητάς παντού, ακόμα και ασυνείδητα, το άλλο σου μισό, σε έλκουν οι αδύναμοι και οι ευαίσθητοι. Θέλεις να προσφέρεις και ένας ΙΧΘΥΣ βρίσκεται στον δρόμο σου που σου λέει «πέταξε την λογική που σε δεσμεύει και ζήσε τον απόλυτο έρωτα». Γίνε ρομαντικός, αύξησε την ευαισθησία σου, απέδειξε ότι είσαι γλυκός και τρυφερός για να βρεις πιο εύκολα την αγάπη σου. Συγχώρεσε και άφησε πίσω σου όσα σε στεναχώρησαν και σε πλήγωσαν. Αλλά προπάντων πάψε να είσαι αυστηρός κριτής στις αδυναμίες των άλλων. Άκου μουσική και χόρεψε στον ρυθμό της. Πίστεψε με πάθος ότι είσαι το αγαπημένο παιδί του Θεού και το φώς που βλέπεις πάνω στο νερό φωτίζει για τα καλά την φιγούρα σου που στροβιλίζεται με το άλλο σου μισό πάνω στα κύματα.

ΖΥΓΟΣ

Είσαι όμορφος, σε λένε γόη και καμαρώνεις.
Λατρεύεις τα αρώματα και τα σινιέ ρούχα. Φροντίζεις πολύ το σώμα σου και τον εαυτό σου. Είσαι αναποφάσιστος. Ένα πράγμα δεν αντέχεις: την μοναξιά. Μέσα σου έχεις την δύναμη της ανεξαρτησίας αλλά δεν τολμάς να την βρεις, μήπως πας κόντρα στους άλλους. Το ξέρεις ότι δεν θα μείνεις μόνος σου, αλλά φοβάσαι. Κάπου στο βάθος σου ψάχνεις μια φλόγα που σου δίνει δύναμη, είναι το κρυφό σου μυστικό και ξέρεις ότι πρέπει να το βρεις μόνη σου γιατί είναι το άλλο σου μισό και είναι ο ΚΡΙΟΣ. Γίνε δυναμικός, σίγουρος για τον εαυτό σου, με αυτοπεποίθηση. Βρες ποιος πραγματικά είσαι και βάλε τα όριά σου. Ανακάλυψε τα ταλέντα σου, μείνε συντροφικός αλλά όχι συμβιβασμένος. Πες τη γνώμη σου με σιγουριά και πάνω από όλα δράσε και από μόνος σου. Τότε η φλόγα θα φουντώσει και θα σε ζεστάνει ο έρωτας που είναι κοντά σου και ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είσαι ο πιο μοιραίος του ζωδιακού. Ο άνθρωπος μυστήριο όπως σε λένε.
Γεμάτος πάθος και αισθησιασμό. Σταθερός και πιστός στις αξίες σου. Με μεταφυσικό ταλέντο και διαισθητική αντίληψη. Θέλεις να δημιουργήσεις κάτι που να έχει αξία στη ζωή σου και το ψάχνεις γιατί δεν ξέρεις πως ακριβώς είναι. Μερικές φορές κλείνεσαι στον εαυτό σου και σιγοψιθυρίζεις το τραγούδι «κάπου υπάρχει η αγάπη μου αλλά δεν ξέρω που»; Την ψάχνεις παντού και με πάθος. Ένας πίνακας ζωγραφικής είναι το ιδανικό σου, δείχνει δύο περιστέρια κατάλευκα που ακουμπούν το ένα το άλλο. Τώρα ξέρεις ότι έτσι είναι το άλλο σου μισό και είναι ΤΑΥΡΟΣ. Χρησιμοποίησε την σεξουαλική σου σαγήνη με μέτρο, βρες τον καλλιτέχνη μέσα σου, υλοποίησε τα όνειρά σου. Φτιάξε το σπίτι των ονείρων σου μέσα από σκληρή δουλειά. Αναθεώρησε μέσα σου το σύστημα αξιών σου για να μεταλλάξεις το μαύρο χρώμα σε άσπρο. Τελικά, ξέρεις που είναι το ιδανικό σου γιατί μόλις τώρα πέταξαν στον ώμο σου τα δύο λευκά περιστέρια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η τύχη είναι πάνω σου. Η αισιοδοξία είναι το πιο δυνατό σου όπλο.
Είσαι δυνατός. Έχεις μεγάλη πίστη στον Θεό. Αστείος και με δικό σου ξεχωριστό χιούμορ. Πάντα βλέπεις πέρα από τον ορίζοντα. Είσαι διορατικός. Η γυμναστική και τα ταξίδια είναι τα αγαπημένα σου χόμπι. Αναζητάς την ελευθερία αλλά και τη γνώση. Πάντα πιστεύεις ότι υπάρχει μια αδελφή ψυχή και σε περιμένει για να της διδάξεις τη ζωή και αυτή να σου διδάξει γνώση. Ξέρεις ότι αυτό που ψάχνεις να σε συμπληρώσει είναι ο ΔΙΔΥΜΟΣ. Κάνε την φιλοσοφία πού έχεις για την ζωή πράξη. Βρες μέσα σου τους δύο εαυτούς σου και ένωσε τους. Γίνε σαν τον μαθητή που μαθαίνει το μάθημα του με επιμέλεια και προσπάθησε να μην αφήνεις μισοτελειωμένες καταστάσεις. Αγάπησε την λεπτομέρεια και άφησε το απόλυτο. Ερεύνησε και απελευθερώσου. Όταν θα τα μάθεις όλα αυτά, τότε χωρίς να το καταλάβεις θα σε πλησιάσει το άλλο σου μισό και θα ταξιδέψετε μαζί στον προορισμό που λέγεται Παράδεισος.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είσαι το καλό παιδί που φροντίζεις για όλους και για όλα.
Προστατεύεις την οικογένεια σου. Γίνεσαι μαχητικός και δραστήριος και αγωνίζεσαι πολύ για το κοινωνικό δίκαιο. Είσαι  κομψός και η γκαρνταρόμπα σου πάντα έχει ρούχα που είναι απαραίτητα για ένα καλό και αριστοκρατικό δείπνο. Το καλό παιδί  νοιώθει όμως μοναξιά και μερικές φορές απελπισία. Θέλει να βρει και ψάχνει το συμπλήρωμά της σε ένα σύντροφο. Κάπου βαθειά μέσα του ξέρει ότι το πολικό του ταίρι είναι Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ.Γέμισε την καρδιά σου με νοσταλγικές αναμνήσεις. Χαμογέλασε γιατί αυτό σε φωτίζει και απομακρύνει από σένα την λύπη. Σπάσε τα όρια σου και δώσε αγάπη χωρίς όμως να περιμένεις να την πάρεις πίσω. Γίνε τρυφερός και νοιώσε συναισθηματική πληρότητα. Διαφοροποίησε τις υλικές σου αξίες σε συναισθηματικές. Ζέστανε την καρδιά σου μέσα από την θαλπωρή της οικογένειας. Ονειρέψου ένα μικρό μωρό στα χέρια σου. Όταν τα ανακαλύψεις όλα αυτά, η πόρτα σου θα ανοίξει άφοβα και τότε ένας ολόχρυσος ήλιος θα σου χαϊδέψει τα μαλλιά και θα σε γεμίσει με ελπίδα ότι δεν θα είσαι πια μόνος.
  
ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είσαι γεννημένος επαναστάτης
Αν και τα δίνεις όλα για τους φίλους σου, θέλεις να ξεχωρίζεις και να έχεις την σφραγίδα του πρωτότυπου. Αγαπάς πάντα να δουλεύεις και δεν σου αρέσει η κοινωνική αδικία. Προστατεύεις τους φτωχούς και τους αδύναμους. Το πρωτοποριακό σου μυαλό σε κάνει πολύ εφευρετικό. Όταν όμως ο Ήλιος σε ζεσταίνει, τότε αρχίζει μέσα σου η ανάμνηση για μια ξεχασμένη πολιτεία που ήταν όλα φωτεινά. Αυτή την ιδέα την κουβαλάς συνέχεια μέσα σου και με την πρώτη ευκαιρία την ψάχνεις παντού. Ξέρεις ότι το άλλο σου μισό θα μοιάζει με το καλοκαίρι και θα είναι ΛΕΩΝ. Άνοιξε την καρδιά σου και μην μένεις απόμακρος. Κατάλαβε τη μοναδικότητά σου, χρησιμοποίησε την εφευρετικότητα που κουβαλάς στα όνειρά σου, και τέλος αγάπησε το παιδί που έχεις μέσα σου και με αυτό τον τρόπο η πολιτεία μαζί με τον αγαπημένο σου θα αναδυθεί ολόκληρη μέσα στην καρδιά σου.

ΙΧΘΥΕΣ

Η ζωή σου σαν σε όνειρο παραμυθιού άλλοτε καλό και άλλοτε κακό
Η φαντασία σου η δύναμη που ζεις. Όλοι θέλουν μια ζεστή αγκαλιά, ένα βλέμμα σου, ένα φιλί σου. Εχεις μοιραία γοητεία και το ξέρεις. Είσαι πάντα γεμάτος γλυκές υποσχέσεις. Τα μάτια σου υγρά και τρυφερά και ο λόγος σου γλυκός σαν την ζάχαρη που αγαπάς. Για σένα ζωή είναι έρωτας και ρομάντζο. Μερικές φορές μπερδεύεσαι και νοιώθεις ότι δεν είσαι μόνος. Κάπου γύρω σου υπάρχει μια αόρατη φιγούρα που σου θυμίζει έντονα κάτι πολύ παλιό και ξεχασμένο αλλά συγχρόνως γνώριμο και απαραίτητο. Μια ημέρα σου μίλησαν για το πολικό αστέρι, τότε κατάλαβες ότι είναι το δικό σου, το άλλο μισό που είναι η ΠΑΡΘΕΝΟΣ, αλλά πρέπει να γειωθείς για να το βρεις. Ο ψίθυρος που ακούς σου λέει ότι "βγες από το όνειρο και μπες στην λογική για να ακούσεις καλύτερα". Βάλε την αγάπη που νοιώθεις μέσα σου στην υπηρεσία των άλλων. Κάνε πράξη τη φαντασία σου και μπες δυναμικά στο παιχνίδι που λέγεται ζωή. Χρησιμοποίησε πάνω από όλα την διάκριση για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις την αλήθεια από την ψέμα. Μάθε να ζεις αληθινά με οποιοδήποτε τίμημα. Όταν όλα αυτά τα κάνεις δικά σου, τότε θα είσαι πολύ κοντά στο πολικό σου αστέρι και ο αιώνιος έρωτας θα σε κλείσει στην αγκαλιά του.