Ολα τα χρησιμοποιείς και σε χρησιμοποιούν.
Να είσαι χρηστικός και να φθείρεσαι όπως ορίζει
η φύση σου. Να είσαι δοτικός. Κανείς δε μπορεί να
σου πάρει τίποτα, μόνο τη γεύση σου. Οσο περισσότερο
δίνεσαι, τόσο υπάρχεις. Οσο αφήνεσαι, τόσο μεγαλώνεις.
...Ολα είναι μικρά και περαστικά. Μόνο ένα είναι μεγάλο.
Το νόημα τους..
Λιώσε, πριν μορφοποιηθείς. Τίποτα δε σου ανήκει.
Μόνο το ταξίδι.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τα 7 σημάδια ότι ο έρωτας.... πέρασε

Σε περίπτωση που σε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια αναγνωρίσεις τον εαυτό σου, τότε...

ίσως να αρχίσεις να σκέφτεσαι για ποιο λόγο μένεις στη σχέση που έχεις…
Ο αληθινός έρωτας (σε αντίθεση με το 99% των τραγουδιών) είναι εύκολος, αμοιβαίος κι ανταποδοτικός. Όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά του ψυχολόγου.




Τα σημάδια:
1. Αισθάνεσαι εξαντλημένη
Όταν έχεις εξαντλήσει τα σωματικά και ψυχικά σου αποθέματα προσπαθώντας να κάνεις τη σχέση σου να πετύχει τότε μάλλον πολεμάς για λάθος λόγο. Ο έρωτας μας δίνει ενέργεια, δύναμη και σκοπό.

2. Έχεις ξεχάσει τις δικές σου προτεραιότητες
Στην προσπάθεια σου να κάνεις τον άλλον ευτυχισμένο άφησες στην άκρη τις δικές σου ανάγκες κι επιθυμίες. Ενός λεπτού σιγή γιατί ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε μια πεποίθηση: ο έρωτας δεν απαιτεί θυσίες. Συμβιβασμούς ναι, άπειρους, αν όμως πρέπει να θυσιάσεις κάτι από εσένα τότε πάρε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε σε άλλη παραλία.

3. Δεν αισθάνεσαι «αρκετή» για τον άλλον
Ο έρωτας πρέπει να σε ολοκληρώνει και να σε κάνει να αισθάνεσαι πως είσαι στα «καλύτερα» σου.

4. Σε κοροϊδεύει ή σε φέρνει σε δύσκολη θέση μπροστά σε τρίτους
Η απόλυτη έκφραση της απουσίας έρωτα. Ο σύντροφος σου σε κοροϊδεύει για κάτι μπροστά σε φίλους ή γνωστούς, βλέπει πως σε ενοχλεί και το συνεχίζει, όταν φτάνεις στα όρια σου σε αποκαλεί «ευαίσθητη». Θα το πω με μία λέξη «Τρέχα». Στον πραγματικό έρωτα σέβεσαι το ταίρι σου, δεν το ταπεινώνεις.

5. Δεν έχεις το κουράγιο να διαφωνήσεις μαζί του.
Κάθε σας διαφωνία μετατρέπεται από διάλογο σε μονόλογο και τελικά ανακαλύπτεις πως ίσως έχεις σχέση με τον καλύτερο ποινικολόγο της χώρας αφού η υποτιθέμενη συζήτηση για τα προβλήματά σας έχει μετατραπεί σε αγόρευση στους φανταστικούς ενόρκους. Αν θέλει να λέει πάντα την τελευταία κουβέντα και δεν νιώθει την ανάγκη να ακούσει τη δική σου γνώμη ή το πώς νιώθεις, καλύτερα να κάνεις κι εσύ μονόλογο με τον εαυτό σου.

6. Δεν αισθάνεσαι πλέον ο εαυτός σου
Έχεις καιρό να μιλήσεις αυθόρμητα δίχως να σκεφτείς «πως θα το πάρει». Φτάνεις στο σημείο να πεις «δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου» γιατί έχεις γίνει ό,τι θέλει εκείνος. Όταν ο άλλος είναι ερωτευμένος μαζί σου σε θέλει γι’αυτό που είσαι, όχι γι’αυτό που θα ήθελε να είσαι.

7. Σε «πνίγει» με τη συμπεριφορά του
Δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασες χρόνο με τους φίλους σου δίχως την παρουσία του συντρόφου σου. Κάθε σου προσπάθεια για «απελευθέρωση» αντιμετωπίζεται με γκρίνια και δυσπιστία. Δεν θέλει να αφήσει χαλαρό το «χαλινάρι» γιατί αν το αφήσει μπορεί να φύγεις και το ανασφαλές ή εγωπαθές άτομο δεν αντέχει στη σκέψη πως μπορεί να μείνει μόνο του. Έρωτας σημαίνει να αισθάνεσαι ελεύθερος κι ανεξάρτητος μέσα στην ίδια σου τη σχέση.